BAŞ DÖNMESİ? KULAK ÇINLAMASI VE DENGE KAYBI NEDENLERİ?

14

Ara

BAŞ DÖNMESİ? KULAK ÇINLAMASI VE DENGE KAYBI NEDENLERİ? | Matriks Ecza ve İlaç A.Ş.

BaÅŸ dönmesi, denge kaybı ve kulak çınlaması genellikle vertigo olarak adlandırılan hastalık nedeni ile oluÅŸan belirtilerdir.

BaÅŸ dönmesi, denge kaybı ve kulak çınlaması genellikle vertigo olarak adlandırılan hastalık nedeni ile oluÅŸan belirtilerdir. YaÅŸ grubu ilerleyince artan bu belirtiler vertigonun en yaygın ÅŸikayetleridir. BaÅŸ dönmesi, kulak çınlaması ve denge kaybı gündelik hayatı oldukça fazla olumsuz yönde etkileyebilecek belirtilerdir. Bu nedenle de basit gibi görünse de bu belirtilerin doktorlar tarafından incelenmesi ve altında yatan nedenin bilinmesi gerekiyor. Çünkü bu belirtilerin sonucunda oluÅŸabilecek daha ciddi problemler doğabilir. 

DüÅŸme yaÅŸlılar arasında en yaygın görülen durumlardan bir tanesidir. DüÅŸme hem ciddi olarak fiziksel hem de zihinsel sonuçlara yol açabilir. Bu da yaÅŸlı insanların yaÅŸam kalitesini iyice alta çekecek bir durumdur.

Genel olarak bakıldığı zaman yaÅŸı ileri olan yaÅŸ gruplarında oluÅŸan bu problem normal gibi gözükse de aslında tedavi edilmesi, geriletilmesi veya durdurulması olana bir durumdur. Sitrus Bioflavonoidler, Inositol, Choline, C Vitamini, Ginko Yaprağı Tozu, Kalsiyum, Niasin, Vitamin B5, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B1, Vitamin B12 bileÅŸenlerinden oluÅŸan Vertoid Plus takviyemiz, belirtilerinizin azalmasına ve kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olacaktır.

BaÅŸ Dönmesine Ne Sebep Olur?

BaÅŸ dönmesinin birçok sebebi vardır. Bu sebepler;

  • Metabolik,

  • Nörolojik,

  • Psikolojik,

  • Kardiyovasküler,

  • Görme duyusu.

Dengenizi olumsuz yönde etkileyen bu problemlerin hangisinin sizin probleminiz olduğunu öğrenmek ve gerekli tedaviyi almak için doktora baÅŸvurmanız gerekiyor. 

Vertigo, BaÅŸ Dönmesi Demek Midir?

Genellikle insanlar, vertigoyu baÅŸ dönmesi olarak tanımlamaktadır. Ancak vertigo baÅŸ dönmesinin bir türüdür. Vertigo ve baÅŸ dönmesi arasındaki fark; vertigoda bulunduğunuz yer sanki sizin etrafınızda dönüyormuÅŸ hissidir.

Vertigonun Sebebi Nedir?

Vertigo vestibüler bozukluğu gösterilebilir, diğer bir deyiÅŸle iç kulağın denge organıyla iliÅŸkili bir durumudur.

Vertigonun en yaygın sebebi,  benign paroksismal pozisyonel vertigodur. (BPPV) Bu ciddi bir durum değildir ancak rahatsızlık hissi verecektir. Bu da tedavi edilmesi gerektiğinin bir göstergesidir ve takviye alınması gerekmektedir.

İLETİŞİME GEÇ

ÇalıÅŸma Saatleri

Pzt-Cuma 09:00 - 18:00

 

Adres

Tahtakale Mah. Fırat Cad. Mahmur Çiçeği Sokak Nissa O2 Rezidans D Blok Kat:29 No:247 Avcılar /İSTANBUL

Telefon

0212 678 2640

0212 678 2641

E-Posta Adresi

info@matriksas.com.tr