EKLEM SERTLİĞİ VE EKLEM AĞRILARINA NE İYİ GELİR?

14

Ara

EKLEM SERTLİĞİ VE EKLEM AĞRILARINA NE İYİ GELİR?  | Matriks Ecza ve İlaç A.Ş.

Hayatınızı olumsuz yönde etkileyen eklem ağrıları, doğru bileÅŸen maddeler ile kolayca tedavi edilebilir.

İnsanların gündelik hayatlarını etkileyen bazı olumsuz durumlar olabiliyor. Bu olumsuz durumlar doğrultusunda, tedavisinin olması ve olumsuz durumun hayatımızdan uzaklaÅŸtırılması gerekiyor. Örneğin eklem hastalıkları, eklem ağrısı; gündelik hayatımızı en çok etkileyen aslında tedavisi oldukça basit olan bi rahatsızlık. 

Eklem Ağrısı Neden Oluyor?

Eklem ağrılarının pek çok nedeni olabilir. En yaygın görülen nedeni ise romatizmal hastalıklar ve yaralanmadır. YaÅŸınız arttıkça daha da fazlalaÅŸan bu rahatsızlık, aslında bakıldığı zaman her yaÅŸ grubunda görülen bir rahatsızlık. Peki ya eklem ağrıları ne kadar sürer? Bunun cevabını söylemek net olarak imkansız diyebiliriz, ancak iki kategori altında toplayabiliriz. 

Birincisi hemen hemen bir haftada kaybolabilecek olan akut eklem ağrıları diğeri ise daha uzun sürebilecek olan kronik eklem ağrıları. Hangi eklem ağrısı çeÅŸidine sahip olursanız olun, MSM (Metil Sülfinol Metan), Akgünlük Ekstratı ve Tip II Kolejen maddelerinin içeriğini oluÅŸturduğu ilaçlar ve takviyeler ile eklem ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

İlaç dünyasında her hastalığın bilimsel olarak bir karÅŸılığı bulunuyor. Önemli olan ise bu karÅŸılığın bileÅŸenlerinin aktif hale getirilerek bir ilaç haline getirilmesi. İÅŸte Matriks Ecza ve İlaç A.Ş “CC II” ilacı ile eklem ağrılarınızı tedavi ederken aynı zamanda da eklem kıkırdağının onarımında ağrı kesici olarak kullanılıyor.

Eklem Ağrısı Olanlara Öneriler Nelerdir?

  • Düzenli hareket etmek, eklem esnekliğini korumaya yardımcı oluyor. Yüzme, yürüyüÅŸ ve bisiklet gibi egzersizler, eklem sağlığını korumak için önerilen egzersizlerin baÅŸında gelmektedir.

  • 30 dakikadan fazla aynı duruÅŸ eklemleriniz için problem oluÅŸturmaktadır. Uzun süre aynı pozisyonda kalmaktan kaçınmanız gerekiyor.

  • Süt ürünleri, yeÅŸil yapraklı sebzeler, kalsiyum ve D vitamini açısından zengin gıdalar tüketerek eklem rahatsızlıklarınızın önüne geçebilirsiniz. 

  • Sabahları sıcak duÅŸ almak eklemlerinizde oluÅŸan sertlikleri hafifletmeye yardımcı olacaktır.

  • Yoga gibi meditasyon ve gevÅŸeme teknikleri stresi azaltır. Azalan stres ise eklem ağrılarının hafiflemesine yardımcı olacaktır. 

  • Omega-3 yağ asitleri açısından zengin balıkları tüketmek veya takviye almak eklem sertliğini azaltarak ağrıların önüne geçmektedir. 

  • Kilo vermek de eklemlerdeki baskının azalmasına yol açacağı için hareket kapasitenizi artırmaya yardımcı olacak ve bu sayede daha az ağrı çekmenize olanak sağlayacaktır.

 

İLETİŞİME GEÇ

ÇalıÅŸma Saatleri

Pzt-Cuma 09:00 - 18:00

 

Adres

Tahtakale Mah. Fırat Cad. Mahmur Çiçeği Sokak Nissa O2 Rezidans D Blok Kat:29 No:247 Avcılar /İSTANBUL

Telefon

0212 678 2640

0212 678 2641

E-Posta Adresi

info@matriksas.com.tr